Informatiebeveiliging – basisveiligheid

De opleiding informatiebeveiliging – basisveiligheid geeft u snel inzicht in de meest relevante taken, risico’s en maatregelen. U leert over de stappen die u moet zetten voor de wetgever en hoe u uw klant bedient. Daarnaast werkt u praktisch aan het terugdringen van de meest belangrijke risico’s. De opleiding telt de volgende modulen:

Modulen 

Module 1: Inleiding en Risico’s inschatten en beperken – Deel I. U leert over de belangrijkste trends in informatiebeveiliging. U begint met het direct praktisch inschatten van risico’s en het opstellen van een plan om de belangrijkste risicogebieden aan te pakken. U krijgt huiswerk, dat aan het einde van de opleiding behandeld wordt.

Module 2: Minimale basiseisen voor uw ICT. U past een korte inventarisatiemethode toe voor uw bedrijf om de primaire systemen te bepalen, het belang daarvan, en welke afspraken u wilt maken met medewerkers, leveranciers en klanten.

Module 3: Wet- en regelgeving en omgaan met datalekken. U leert de meest relevante aspecten van wetten – met name de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en hoe u moet reageren op datalekken.

Module 4: Voldoen aan klanteisen én leveranciers beheersen (bewerkersovereenkomsten). U leert snel voor uw organisatie de belangrijkste valkuilen bij bewerkersovereenkomsten, en hoe u richting uw klant én uw leverancier zorgt voor de ingevulde verplichte bijlagen met beheersmaatregelen.

Module 5:  Risico’s inschatten en beperken – Deel II. Tijdens de cursus en als huiswerk heeft u gewerkt aan uw kernachtige security risico analyse. In deze module maken we deze zoveel mogelijk af en zorgen wij er voor dat u een effectief plan van aanpak heeft zodat u gelijk verder kan met het onderwerp. 

Examen 

Deelnemers kunnen facultatief een examen afleggen. Bij goed resultaat krijgt de deelnemer het diploma Informatiebeveiliging-basisveiligheid. Voor de deelnemers aan deze opleiding zijn er geen kosten van deelname aan het examen.

Lestijden/studiebelasting

Lestijden: 14.00-17.00 uur te Schiphol-Rijk

Naast de vakken/lessen moet u rekening houden met een studiebelasting door middel van zelfstudie, het maken van opdrachten en het voorbereiden van het examen.

Toelating

Er is geen minimaal vooropleidingsniveau voor deze opleiding vastgesteld.

Erkenning diploma

Het diploma dat u behaalt bij deze opleiding wordt erkend door de werkgeversorganisatie KVGO.

Op aanvraag

Deze opleiding wordt ook gegeven op aanvraag of Incompany. Het aanvragen van meer informatie kan via ons contactfomulier.

Inschrijven?

Klik op de datum in de kalender om het inschrijfformulier te openen. Niet al onze opleidingen, trainingen en workshops staan continue gepland. Staat er geen kalender of datum vermeld, neem dan contact op met Stivako voor meer informatie: info@stivako.nl.

 

Kalender

Momenteel zijn er geen data beschikbaar.